Коментуючи в ефірі 5 каналу факти пошкоджень білбордів із зображенням Януковича в різних регіонах країни, вона зазначила, що "треба враховувати, де і які білборди розвішувати".

"Якщо б, наприклад, це був би білборд, на якому було б написано "Христос народився, славімо Його! Віктор Янукович" і більше нічого, то знаєте, кожен п'ятий, принаймні, подумав, чи хоче він в ці слова кинути якимось брудом", – сказала Герман.

"Все це технологічні речі. Все це треба враховувати. Тим паче смішно розсилати якісь листи там: забезпечте безпечність бордів", – уточнила радник Президента.

"Тому що ми знаємо, що такі листи лише провокують… І це треба було теж прорахувати. Це такі дрібниці, на яких треба вчитися, як не треба робити в країні пропаганду державну. Це мусить бути тонка робота, це мусить бути філігранна, ювелірна робота", – підсумувала Герман.

Разом з тим, вона висловила думку, що пошкодження білбордів – це не та тема, на яку треба витрачати час. "Не треба мати багато розуму, щоб воювати з портретами", – сказала вона.

Як повiдомлялося, 5 сiчня в інтернеті з'явилися повiдомлення та вiдеоматерiали про те, що невiдомi у Львовi закидали фарбою бiлборд iз новорiчними вiтаннями Януковича.

Пізніше білборд із вітаннями Януковича забруднили фарбою також на Рівненщині та інших місцях.

У зв'язку з цим, міліція порушила кримінальну справу.