На початку свого виступу з трибуни парламенту нардеп від Партії регіонів Ганна Герман закликала усіх покласти в середу квіти до пам’ятника Шевченку з нагоди річниці перепоховання українського поета.

"Я пропоную завтра о 9 годині ранку разом, не дивлячись на фракції, політичні інтереси і не звертаючи уваги на політичні провокації, разом вклонилися Шевченку і покласти квіти до його пам’ятника в Києві", - закликала регіоналка.

"Я прошу про це особливо опозицію, я прошу опозицію не звертати уваги на ті останні події. Це нічого, що вам не вдалася акція "Вставай, Україно!" і що вам не вдалося проголосити єдиного кандидата. Не зважайте на це", - сказала Герман.

Читайте також: Захарченко скаже, що побиття журналістів замовила опозиція, – Яценюк

"Те, що вам не вдалося проголосити єдиного кандидата – не означає, що ви повинні робити провокаційні акції, як побиття журналістів, щоб відволікти увагу України від свого неуспіху", - зауважила вона.

"У вас все попереду, вам ще вдасться ваші акції, можливо вам вдасться назвати єдиного кандидата, все буде", - додала вона.

Читайте також: Нападник Вадим Тітушко виклав свою "сповідь" в інтернет [Відео]

Пізніше лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк відреагував на цю репліку Герман, зазначивши, що в опозиції "дійсно все попереду, а у Партії регіонів - позаду".

Нагадаємо, журналістку Ольгу Сніцарчук та фотокора Владислава Соделя 18 травня на мітингу "Вставай, Україно!" побив невідомий молодик. Згодом журналісти через соціальні мережі встановили, що це був раніше судимий Вадим Тітушко.

Підозрюють, що його та ще кількох "бійців" найняли спеціально для того, щоб він вчинив бійку під час акцій.

Депутатка Олена Бондаренко повідомила, що підозрюваного уже допитали. Щодо міліціонерів, які бачили бійку 18 травня, але не втручалися в неї, можуть розпочати кримінальне провадження.