Рука-планшет

Ґаджет під назвою Cicret оснащений мініатюрним проектором для виведення картинки на шкірі та вісьмома датчиками наближення – для відстеження пальців. Таким чином користувач може взаємодіяти зі зображенням на власній руці, як на сенсорному дисплеї мобільного пристрою.

Очікують, що ринкову версію браслета обладнають потужним процесором, вбудованим накопичувачем, "оперативкою", модулями Wi-Fi та Bluetooth. Також буде акселерометр, світлодіодний індикатор і вібромотор. Корпус обіцяють захистити від пилу та води. Cicret отримає інтерфейс операційної системи Android і зможе працювати як самостійно, так і в тандемі зі смартфоном.

Для реалізації проекту розробники планують залучити близько 850 тисяч євро інвестицій. Якщо кампанії зі збору коштів пройде успішно, то у продажу Cicret може з'явитися вже до кінця цього року. Орієнтовна ринкова ціна – 180-350 євро.

Смартфон на операційній системі Ubuntu

Маловідома іспанська компанія BQ представила перший у світі смартфон на операційній системі Ubuntu. Ґаджет під назвою Aquaris E4.5 Ubuntu Edition з'явиться у Європі за ціною 170 євро.

Новинка обладнана 4,5-дюймовим дисплеєм, 4-ядерним процесором з частотою 1.3 ГГц, вісьмома Гб пам'яті та 5-мегапіксельною фронтальною камерою. Також на борті – слоти для карт microSD і двох "мікро-сІмок".

Варто відзначити оригінальний інтерфейс, в якому контент та сервіси розподілені на тематичних домашніх екранах. Вже "з коробки" смартфон отримає цілий набір популярних додатків. Серед них – Facebook, Twitter, Amazon, SoundCloud, Grooveshark та Cut the Rope.

Космічні ракети

Американці планують запускати космічні ракети за допомогою звичайних винищувачів. Агентство передових оборонних дослідницьких проектів при Міністерстві оборони США анонсувало інноваційну програму під назвою ALASA. В її рамках розробляють невеликі ракети, які зможуть виводити на орбіту компактні супутники вагою до 45 кг.

За задумом розробників такі ракетоносії кріпитимуть до звичайних, не модифікованих реактивних літаків. Завдання останніх – виводити апарати на певну висоту, після чого вони зможуть продовжити свій шлях самостійно. Іншими словами винищувачі виконуватимуть роль багаторазового першого ступеня. Причому для старту не потрібен космодром – підійде будь-яка злітна смуга, навіть авіаносець.

Таким чином, все це дозволить заощадити компаніям чималу суму. Адже кожен запуск таких ракет коштуватиме лише 1 млн доларів. Для порівняння запуск інноваційної багаторазової ракети Space X вже коштує 55 млн доларів.