Інформація про цю угоду у Віснику державних закупівель з'явилася наприкінці січня. Служба автомобільних доріг в Київській області замовляє ремонт траси у селі Козин на Київщині. Планують витратити – 1 мільйон 300 тисяч гривень з Держбюджету.

Козин – це не звичайне село на Київщині. Воно належить до легендарної Конча-Заспи. Тут мешкають можновладці – колишні і теперішні. Зокрема, і Президент України.

Мільйон триста, як виявилося, це не вся сума, передбачена на ремонт дороги. Журналіст сайту "Наші гроші" Ірина Салій за цим тендером стежила ще з осені.

Читайте також: В елітному будинку біля Ради знайшли квартири Януковича і його друзів

До Козина веде Старообухівська траса. Гладенька і рівненька. Її капітально відремонтували 5 років тому. Тоді говорили: стараються для Миколи Азарова. Бо, до прикладу, паралельна Новобухівська траса, яка не веде до маєтків можновладців, у значно гіршому стані.

Дорога С 101628 – сільська. Її не позначають на картах. Тому куди їхати, потрібно питати у Служби автодоріг Київської області. Місцеві підтверджують – шлях ремонтували восени – розширили і наново заасфальтували.

Автомайданівка Катя Бутко ще в листопаді звернула увагу, що біля президентського обійстя – ремонти. Дорогу, що веде до будинку Порошенка довірили ремонтувати "Київшляхбуду". Фірма має офіс у столиці, але зареєстрована на віргінський офшор "Соєр і брайтон ЛТД".

Київський Автомайдан ще з літа допомагає відбудовувати житла у звільнених населених пунктах Донбасу. Роботи фінансують інвестори.

Тобто дорога могла б перетворитися приблизно на 15 будинків для переселенців. Тим часом, у Службі автомобільних доріг нам підтвердили, що насправді торік ремонтували цю дорогу у Козині. Додаткові роботи запланували на 2015. Все тепер залежить від того, чи виділить гроші держава.