Новий гібрид від Toyota

Toyota представила новий гібрид Prius. Модель вже четвертого покоління має модернізований дизайн та трохи більші габарити. Сконструювали її на новітній модульній платформі Toyota’s New Global Architecture, яка дозволила зменшити споряджену масу та знизити центр тяжіння.

Щодо силової установки – достеменної інформації поки немає. Японці лише повідомили, що нова система витрачатиме на 10% пального менше, ніж актуальна модель. Тобто варто очікувати витрати на рівні 4,3 літрів бензину на 100 кілометрів у змішаному циклі.

Читайте також: З'явилися шпигунські фото нової моделі Mercedes

Втім, за попередніми даними, під капотом нового Prius опинився 1,8-літровий бензиновий двигун на 105 конячок з підвищеною теплоефективністю.

А в парі з ним працює 90-сильний електромотор. Енергію для нього забезпечує комплект батарей зі збільшеною ємкістю.

Цілком імовірно, що гібрид випускатимуть у версії Plug-in, тобто з можливістю підзарядки від побутової електромережі, а також з повним приводом.

Крім того, автомобіль отримав нову багатофункціональну систему Toyota Safety Sense. Вона покликана підвищити рівень безпеки за допомогою функції автоматичного гальмування перед перешкодами та інших технологій.

Глобальні продажі нової Toyota Prius стартують у 2016 році.

Смартфон з вагами

Компанія Huawei випустила новий телефон під назвою Mate S, який отримав технологію розпізнавання сили натиску – Force Touch. З її допомогою можна виконувати найрізноманітніші функції – від масштабування фотографій до запуску додатків.

Потрібно лише сильніше або ж слабше натиснути на екран у відповідному місці. Це ж рішення дозволяє використовувати дисплей, як вагу.

До речі, про екран. Його діагональ – 5,5-дюйма, роздільна здатність – Full HD (1920×1080), захищений склом Gorilla Glass 4.

Читайте також: В Україні стартували продажі нового бюджетного смартфона від Lenovo

Смартфон сконструювали на однокристальній системі власної розробки – HiSilicon Kirin. У її конфігурацію входить 8-ядерний процесор, виконаний за 16-нанометровою технологією. Половина ядер працюють на частоті 2,2 ГГц, а решта – на 1,5. Також пристрій отримав 3 Гб "оперативки", а обсяг вбудованої пам'яті варіюється від 32 до 128 Гб залежно від модифікації.

На задній частині металевого корпусу розташована 13-мегапіксельна камера з оптичним стабілізатором і світлодіодним спалахом. Спереду – 8-мегапіксельна. А ще смартфон має одразу три мікрофони для максимально чистого запису звуку. Працює новинка під управлінням системи Android 5.1.1 Lollipop.

Що ж до ціни Huawei Mate S – стандартна версія з 32 Гб пам'яті обійдеться у 650 євро.