Про це він сказав в ефірі "Громадського телебачення", передає прес-служба "Третьої української республіки".

"Перехід до парламентсько-президентського правління через відновлення дії Конституції 2004 року, формування технічного або ж опозиційного уряду, залишає Януковичу достатньо зрозуміле місце у системі влади з достатньо значними повноваженнями. Він може за таких умов добути свій термін. Хоча бажання отримати чиїсь персональні гарантії у нього колись таки з’явиться", - зазначив політик.

Читайте також: Якби Тимошенко була на волі, усе давно вже закінчилося б, — Коба

На думку Луценка, лише з Тимошенко Янукович може говорити відверто, хоча й всіх інших кандидатів у президенти сприймає серйозно.

"Жоден інший політик в Україні не зможе дати йому таких гарантій. Я не кажу, що Юлія Тимошенко їх дасть, але ставити питання він може лише перед нею. Більше ніхто не зможе з ним говорити відверто. Більше ні в чиї гарантії він не повірить. Очевидно, що Янукович всерйоз сприйматиме усіх реальних кандидатів на посаду президента, але так вже сталося, що системно, враховуючи давню історію стосунків, він зможе говорити тільки з Тимошенко", - вважає опозиціонер.

"Коли в Януковича залишаться лічені дні до закінчення терміну повноважень, коли він думатиме про законні або іншого роду домовленості, єдина людина, з якою він може обговорити свої побажання, - це Юлія Володимирівна", - додав він.

Читайте також: Ми робимо все можливе для повернення Тимошенко в політику, — Більдт

Луценко зазначив, що справа не в тому, що вони можуть про щось домовитися, а в тому, що саме з Тимошенко Янукович захоче говорити.

Він також вважає, що такі домовленості Майдан і вулиця Грушевського зрозуміють, якщо екс-прем’єрка пояснить людям для чого це робилося.

"Тимошенко не лише зможе домовитися, знайти розумний компроміс, а й пояснити його потребу людям. Очевидно, сьогодні багато хто може щось пообіцяти Януковичу, але нікому з них не вдасться переконати Майдан. Вага Юлії Володимирівни саме в цьому питанні є надзвичайною", - вважає політик.

Нагадаємо, днями повідомлялося, що Юлія Тимошенко наполягає, щоб "Батьківщина" вийшла з переговорного процесу та не голосувала за повернення до Конституції 2004 року. Проте така інформація так і не підтвердилася.