Під час нападу в будівлі перебувала 81-річна Галина Москаленко, мама Ніни, та її друг Олександр Шумо.

"Нападники силоміць викинули на вулицю стареньку Ганну Макарівну, матір Ніни, вони спробували потрапити в другу, відокремлену частину будинку. Тоді, як частина молодиків намагалась увірватися в будинок, решта трощила усе в будинку. Із використанням електричних будівельних інструментів було вщент розламано більшу частину майна і навіть зруйновано частину стін", - йдеться у повідомленні прес-служби "Свободи".

"Мене витягли з будинку і несли за руки та за ноги. У мене спідниця спала, а я без трусів. Шпурнули мене під паркан, я упала на залізо. Мені так стидно. Лежу гола, а вони мені кажуть: "Бабушка, хати у тебе вже немає". Телефоную у міліцію, а вони прикидаються дурачками. Питають скільки мені років, а де цей будинок знаходиться, а хто у тому будинку живе. Міліція приїхала вже о 13:30, коли всі бандити порозбігались", - розповіла Галина Москаленко Gazeta.ua.

Старенькій викликали швидку.

"Ці люди знають, що вони не будуть покарані. Що міліція, прокуратура не буде цим займатися. Можна знищити людину, бо Янукович дав команду. Якщо підберуть підпорку, то будинок завалиться і нас похоронить. Не знаю чи буду я завтра жива, чи не буду. Вони вже перейшли всю межу" - розповіла Ніна Москаленко.

Жінка вважає, що нападники ховаються у лісі. Родині вони погрожували фізичною розправою.

"Сказали, що будеш кудись дзвонити, то уб'ємо. Їм треба земля, все інше для них сміття. Люди для них - це сміття. Ми спочатку не могли додзвонитися у міліцію, бо з годину у мене на трьох телефонах не було в'язку", - розповів Олександр Шумов, друг Москаленків.

Нагадаємо, тероризувати вчительку української мови невідомі почали ще рік тому. Саме тоді їй запропонували віддати хату на Печерську, в якій все життя прожила її мати з вітчимом взамін на іншу - на околиці столиці.