Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на The Boston Globe.

За інформацією газети, Росія відмовилась від допомоги Сполучених Штатів у сфері охорони деяких з семи "закритих ядерних міст", де зберігаються найбільші запаси високозбагаченого урану і плутонію.

Як зазначається у "протоколі зустрічі", РФ повідомила Штати про припинення спільних робіт щодо безпеки на 18 цивільних об’єктах, де зберігаються збройні ядерні речовини.

Читайте також: ЄБРР прогнозує падіння економіки Росії майже на 5%

Джерела видання повідомили, що у переговорах брали участь близько 40 осіб, серед яких з американської сторони були представники Пентагону, Міненерго США і Держдепартаменту, а російську сторону представляли чиновники, які відповідають за ядерну безпеку – від демонтажу обладнання з підводних човнів до контролю за озброєнням.

Газета повідомляє, що починаючи з 1993 року, США вклали близько $2 млрд у проект з підвищення рівня захисту російських ядерних об’єктів.

Видання зазначає, що на забезпечення ядерної безпеки в Росії в 2015 році планувалося виділити додаткові $ 100 млн, а численні програми були розраховані до 2018 року.

До слова, 18 січня в Сінгапурі відбулись неформальні консультації між представниками Сполучених Штатів і Північної Кореї з питань ядерної безпеки.