У програмі “Відверто з Віталієм Портниковим” на каналі ТВі Арсеній Яценюк сказав, що президент Віктор Янукович не призначає вибори Київської міськради, “тому що боїться, що програє виборчу кампанію”.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

“Те саме відбувається з мером - мера столиці немає вже протягом останніх двох років. Янукович також дає вказівку не призначати вибори, тому що в нього перед очима стоїть страх перед 2004 роком. Тому що він усвідомлює: якщо київська влада буде не його, то кияни знов будуть виходити і захищати президентські вибори 2015 року”, - вважає опозиціонер.

Читайте також: Яценюк - самостійний, але він тепер жорстко прив'язаний до Тимошенко, - Кириленко

“Це базовий політичний конфлікт: ви крадете у киян право вибирати свою владу, керувати своїм містом і отримуєте повноваження, яких у вас не повинно бути. І не тільки у киян - це буде приклад по всій Україні”, - додав Яценюк.

Читайте також: Київрада померла і не підлягає реанімації, - експерт

“Янукович пробує – “пролізе” чи не “пролізе”. Так можна продовжити термін повноважень президента та Верховної Ради”, - також зауважив голова політради "Батьківщини".

До слова, експерт Вадим Карасьов прогнозує початок активної стадії президентської кампанії на осінь і її кульмінацію на кінець наступного року. За його словами, Віталій Кличко поки що не здається таким кандидатом, який міг би побороти Віктора Януковича.