"Не перестаю дивуватися невгамовній жадібності деяких чиновників, які готові руйнувати будь-які святині заради власної наживи. Доходить до абсурду! Через нескінченні сумнівні забудови на Печерську під загрозою опинився Софійський собор, без якого просто неможливо уявити собі ні Київ, ні Україну", - передає слова нардепа від Партії регіонів Віктора Януковича його прес-служба.

Януковича-молодшого обурює і те, що, незважаючи на заклик ЮНЕСКО ввести мораторій на будівництво в буферних зонах в Україні, Вищий господарський суд видав дозвіл на спорудження чергової житлової висотки біля Софії.

"15 квітня приїжджають експерти ЮНЕСКО, а вже 16 суд дає дозвіл на будівництво чергової висотки прямо навпроти Софії", - нагадав він.

"Куди дивиться Міністерство культури, мені абсолютно незрозуміло. Упевнений, що необхідно взагалі заборонити будівництво в буферній зоні Софії Київської", - заявив регіонал.

До слова, Міністерство культури руйнує історичний центр Львова. Інвестори через Київ - в обхід місцевої влади - вибивають погодження та дозволи на незаконні реконструкції в історичній частині міста.