"Під час зустрічі Юрій Бойко та Олексій Міллер підбили підсумки переговорного процесу в газовій сфері. Сторони відзначили позитивний і конструктивний характер проведених у 2011 році переговорів і хороші перспективи наступного раунду переговорів, який відбудеться 15 січня 2012 року", — йдеться в повідомленні українського міністерства.

Нагадаємо, переговори про перегляд умов співпраці в газовій сфері до останнього часу сторони коментували досить оптимістично. Однак 12 грудня від "Газпрому" надійшла заява, що всупереч раніше зробленим оцінками, новий контракт з Україні у грудні не підпишуть. У ході переговорів обговорюються обсяги прокачування газу, рівень цін і питання, що стосуються газотранспортної системи України.

У ніч на 21 грудня у підмосковній резиденції прем'єра РФ Володимира Путіна в Ново-Огарьово пройшла його зустріч з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим. При цьому, українська делегація на чолі з міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Бойко і міністром юстиції Олександром Лавриновичем після зустрічі вищого керівництва держав продовжили свою роботу в Москві.

Микола Азаров розповів, що Росія має бажання зберегти свою перевагу, бо є основною перешкодою для завершення газових переговорів.