Арешт суддів

За словами Парубія, ті, хто розпочав бійку в Раді, включили сценарій дестабілізації парламенту. Це явище є негативним і воно послаблює Україну в часі війни.

Віце-спікер зазначив, що першим питанням у Верховній Раді буде стояти питання про суддів – щоб Косюка, Вовка, Царевич взяли під варту, і на його думку, в залі не посміють не проголосувати за суддів.

Реформа місцевого самоврядування

"Реформа місцевого самоврядування вже більше року готується українською владою, адже це — дуже масштабний документ. Великою мірою вона готується на зразок тієї реформи, яку проводили в Польщі", — розповідає Парубій.

Читайте також: Геращенко розповів про розслідування смерті Чечетова

Хочу наголосити, що говоримо про реформу вже кілька місяців, і ми маємо чимало напрацьованих законів, які потребують прийняття. Ми говоримо про місцеві громади, яким буде дано більше повноважень — не області, а місцевим громадам,
— наголосив він.

За словами Парубія, йде побудова країни вільних людей та вільних громад.

Загадкове перемир’я

Віце-спікер наголосив, що нема затишшя на сході, а є зміна лінії фронту. Затишшя ворогом може використовуватись для концентрації сил.

Маріуполь є достатньо сильно укріплений,
— повідомив Парубій.

Він додав, що питання про нелетальну зброю – захищений радіозв’язок, радари, та інше — фактично вирішене.

"Тільки сила може зупинити ворога і Україна мусить мати цю силу, щоб захистити себе і весь цивілізований світ. Ми маємо знати — чи ми самі чи ні", — сказав він.