Свої новинки на огляд публіки представили близько тисячі компаній з усього світу. Дебютантів на будь-який смак - і нові популярні моделі, і розкішні суперкари, і перспективні концепти.

Jaguar CX-17

Серед них - прототип першого кросовера від Jaguar. Авто представили під назвою CX-17, однак серійна модель отримає ім'я Q-Type або QX.

Виступити у незвичному для себе амплуа компанію підштовхнула популярність преміальних кросоверів. В успіху своєї моделі британці впевнені.

“Загалом ми плануємо найняти 1700 нових працівників на різноманітні посади. Вони займатимуться розробкою та виробництвом цього автомобіля в недалекому майбутньому”, - розповів генеральний директор компанії Jaguar Land Rover Ральф Спет.

Ягуарівський кросовер має з'явитися на ринку вже у 2015-му році. Головними конкурентами називають BMW X3 та Audi Q5.

Автомобіль сконструюють на базі майбутнього седана Jaguar XS, а от двигуни запозичать у Range Rover Evoque.

BMW i8

Поїхали далі - на стенд BMW. Один із найважливіших дебютантів - новий гібридний спорткар i8.

Автомобіль унікальний у всіх аспектах: щоб потрапити у салон, потрібно підняти дверцята догори. Силова установка складається з 3-циліндрового бензинового турбодвигуна об'ємом 1.5 літра. У парі з ним працює електромотор, який обертає задню вісь, тож автомобіль фактично є повнопривідним.

Загальна потужність цього гібрида - 362 конячки, які дозволяють розігнатися до сотні за 4,4 с.

Nissan Friend-Me

Компанія спробувала вразити відвідувачів не лише автоновинками, а й... годинником.

Але спочатку все ж про транспорт.

Nissan Friend-Me - це прототип автомобіля майбутнього, який може контактувати з іншими машинами, а також з водієм.

У салоні - мультимедійний комплекс під назвою "чотири сидіння, пов'язані єдиним розумом". З його допомогою пасажири і водій можуть обмінюватися веб-посиланнями, музикою, фото та відео.

“Інша наша соціальна новинка - годинник, який розробили спеціалісти спортивного підрозділу - Nismo. Цей пристрій може знімати біометричні дані з власника та передавати до електронного блоку управління авто, аби підлаштувати двигун та динаміку під водія”, - розповів керівник відділу Nissan з планування продуктової лінійки Етьєн Генрі.

Nismo-годинник дозволяє власнику відстежувати різні параметри автомобіля, зокрема швидкість, розхід пального тощо. Також можна отримати доступ до телематики машини, зберігати і потім переглядати показники під час заїздів на гоночному треку.

З іншого боку девайс моніторить серцебиття водія для раннього виявлення втоми. Також він здатний вимірювати температуру тіла і навіть отримувати дані електроенцефалограми, щоб визначити емоційний стан пілота.

Цю інформацію годинник передає через Bluetooth на смартфон власника, а потім - до бортової електроніки автомобіля.

Цікаво, що над подібними проектами працюють й інші автокомпанії, зокрема Ford та BMW.