У розпорядженні Штабу національного спротиву з'явилися "темники" і розробки Адміністрації Президента, положення яких планується закріпити у підсумкових документах Форуму Євромайданів у Харкові.

Про це на своїй сторінці у Facebook, виконуючий обов’язки коменданта Майдану, народний депутат Арсен Аваков.

"Нас всіх тут у цю безсонну ніч шокувало збіг цілих абзаців проекту резолюції Форуму та темників з адміністрації Януковича", - написав Аваков.

"Я тепер точно знаю, що частина провокаторів від політики намагаються за вказівкою Президентської Адміністрації розколоти Євромайдан провокативними пропозиціями, що мають бути озвучені з Харкова", - додав він.

Член ради ВО "Майдан" Зорян Шкіряк оприлюднив зміст "темників".

За словам Шкіряка, у проект резолюції, яку планується ухвалити на Форумі у Харкові, включено шість пунктів, "які яскраво свідчать про наміри Януковича реалізувати план розколу українського суспільства, подальшого збурення та розколу Майдану".

Зокрема, влада намагається проштовхнути у документ наступні пункти:

1. Парламентська опозиція не стала ефективним знаряддям боротьби зі свавіллям автократичного режиму Януковича;

2. Своїми неефективними діями та бездіяльністю парламентська опозиція марнує енергію Майданів. Досі не запропоновано ані мети, ані стратегії, ані реалістичного плану дій;

3. Неефективна діяльність опозиції привела суспільство до депресивного стану, всіляко гальмується процес перетворення громадського сектору на самостійного суб’єкта політики;

4. Підготовка програми структурних реформ (першочергових дій) уряду по виведенню економіки з кризи;

5. Затвердити Форум Євромайданів як представництво громадянського суспільства в переговорах з владою і опозицією по врегулюванню ситуації в рамках Національного круглого столу.

6. Звернутися до парламентської опозиції з вимогою до 22 січня 2014 року визначити єдиного кандидата для участі у виборах президента України та оголосити про спільне рішення трьох найбільших парламентських опозиційних партій.

"Влада зробить спробу переформатувати загальний контент протестного руху, який сьогодні існує в Україні", - наголосив Шкіряк.

Нагадаємо, сьогодні у Харкові проведуть Всеукраїнський форум Євромайданів.