"Юлія Тимошенко написала заяви про бажання взяти участь і в попередніх, і в сьогоднішньому засіданнях суду. Натомість, тюремники у відповідь спромоглися продемонструвати лише якісь папірці за своїми підписами та дивне відео, на якому абсолютно не зрозуміло, від чого відмовляється Юлія Тимошенко", - повідомили у прес-службі "Батьківщини".

Опозиціонери вкотре нагадали, що позбавлення їхнього лідера фундаментального права на захист на тлі повної абсурдності та безпідставності звинувачень "є яскравим проявом політрепресій, за допомогою яких Янукович намагається позбутися своїх опонентів".

Крім того, прес-служба оприлюднила нову заяву Тимошенко. У ній засуджена погоджується взяти участь у засіданні суду, під час якого мають допитати чергового "свідка".

Нагадаємо, напередодні суд завершив допит свідка Ігоря Мар'їнкова. Він повідомив, що знав організатора вбивства Щербаня - нині покійного Євгена Кушніра, який, мовляв, йому розказав, що екс-нардепа замовили Лазаренко й Тимошенко. Втім у свідченнях щодо суми замовлення Мар'їнков плутався.

Сама екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що готова бути присутньою на слуханні. Лише згодом у Пенітенціарній службі повідомили, що Тимошенко відмовилась від етапування у Київ.