Про це він сказав в ефірі "5 каналу", передає прес-служба УДАРу.

"Сьогодні система соціальної допомоги держави населенню неефективна, і Світовий Банк, рекомендуючи підвищити ціни на газ для населення, на це чітко вказує. Лише третина населення, яке має право на субсидію, отримує її від держави", - наголосив політик.

Розенко каже, що заборгованість населення за комунальні послуги на сьогодні складає 12 мільярдів гривень, і це означає, що у людей немає реальних коштів для вчасної оплати комунальних послуг.

Читайте також: З початку опалюваного сезону в Україні розпочнеться газова війна з Росією, - експерт

"Проблема полягає у тому, що в Україні надзвичайно дешева робоча сила – люди працюють, але за свою роботу не отримують адекватну заробітну плату, і в першу чергу це стосується працівників бюджетної сфери. Тому влада повинна збільшувати рівень заробітних плат населення, щоб українці мали можливість сплачувати ринкову ціну за комунальні послуги та газ, а не використовувати неефективну систему субсидій", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, Світовий банк запропонував українському уряду впродовж 5 років поступово підвищувати тарифи на централізоване теплопостачання на до 322 грн за Гкал (тобто на 40%).