Глава держави провів нараду, на якій обговорювались стан, проблеми та перспективи розвитку космічної галузі, повідомляє прес-служба Президента.

Участь у нараді також взяли віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман, перший заступник Глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко, радник Президента — директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський.

Генеральний директор підприємства Олександр Дегтярьов представив проекти в аерокосмічній, оборонно-промисловій і транспортній сферах, зокрема участі у міжнародних проектах "Морський старт" і "Наземний старт"; у спільному українсько-бразильському проекті "Циклон-4", розробки ракети-носія середнього класу «Антарес», виробництва супутників дистанційного зондування Землі "Січ".

Також Порошенко підняв питання про перспективи співпраці у космічній сфері з іншими зацікавленими державами, зокрема з Казахстаном.

До слова, сьогодні Петро Порошенко присвоїв звання Героя України та вручив орден "Золота Зірка" полковнику Ігорю Гордійчуку.