Таку інформацію заступник міністра подав на зустрічі з представниками Комітету ПАРЄ з спостереження за виборчою кампанією з виборів до Верховної Ради України.

Ратушняк повідомив, що міліція застосує усі необхідні заходи у межах законодавства для забезпечення належного правопорядку на виборах.

Він розповів, що з початком виборчої кампанії в Міністерстві та усіх підпорядкованих підрозділах розгорнуті спеціальні оперативні штаби. Вони працюють у цілодобовому режимі.

Заступник міністра повідомив, що за час виборчого процесу зареєстровано 886 повідомлень. Найбільше повідомлень про незаконну агітацію, хуліганські прояви та агітаційні матеріали з порушенням законодавства.

Проти 81 особи складено протоколи про адміністративні правопорушення. За рішенням суду, накладено адміністративні стягнення на 19 осіб. Також порушено 33 кримінальні справи

"На сьогодні існує багато громадянських інституцій, які здійснюють дослідження з приводу перебігу виборчого процесу та оприлюднюють відповідну інформацією", -зазначив Віктор Ратушняк.

Ратушняк повідомив, що особлива увага приділятиметься забезпеченню правопорядку у місцях перебування та проживання офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій.

До слова, станом на 18 вересня ЦВК зареєструвала ще 39 міжнародних спостерігачів на українські вибори.