Також посадовці поспішили заспокоїти населення заявами про те, що небезпечний радіаційний фон навколо станції потрохи став знижуватися. Втім, точних даних про рівень радіації наразі немає.Раніше повідомлялося, що фон перевищує норму в десятки та навіть сотні разів.

Вибухи на 4-х енергоблоках у “Фукусімі”, нагадаємо, спричинили перебої у роботі систем охолодження реакторів, які постраждали внаслідок цунамі та землетрусу. Також у вівторок зранку виникла пожежа на складі відпрацьованого ядерного палива, але її вдалося швидко приборкати. Втім, метеорологи попереджують про небезпеку поширення радіоактивних частинок, які можуть випасти на значну територію.

Тим часом стрімко зростає кількість загиблих внаслідок руйнівного землетрусу та цунамі. За офіційними даними, ця цифра становить більше 3300 осіб. Близько 9 тисяч японців вважаються зниклими безвісти.

Незважаючи на зусилля рятувальників, з кожним днем залишається все менше надії на те, що зниклих безвісти вдасться знайти. Збитки від землетрусу та цунамі, які сталися 11 березня, можуть становити сотні мільярдів доларів. Незважаючи на допомогу міжнародної спільноти, ситуація в Японії продовжує залишатися вкрай важкою.