Прихильники Тимошенко простояли під судом усю ніч. Попри прогнози, не було ні провокацій, ні сутичок, ні розгону наметів. На Хрещатику одночасно екс-прем’єрку по один бік вулиці підтримували, а по інший - стояли її противники. Втім, жодних сутичок, котрі прогнозували напередодні, між ним не відбулись.

А вже на світанку до Печерського суду приїхали кілька десятків автобусів із правоохоронцями та загонами спецпризначення. Для чого їх так багато, одразу пояснили.

“Нас чітко запевнили про те, що це буде охорона громадського порядку, це дуже важливо для того, щоб ми уникли того, що вийде за межі розумного. Ми для того і підійшли, щоб були передбачувані, прогнозовані дії”, - сказав голова фракції БЮТ Іван Кириленко.

Пізніше правоохоронців стало у рази більше. Вони заповнили всю територію біля Печерського суду. Намети з прихильниками Юлії Тимошенко огородили металевими огорожами.

Допоки суд над Тимошенко триватиме, опозиція планує проводити мітинг на підтримку своєї лідерки.

“Ми з Юлею будемо до кінця, до самого кінця, поки її не визволять. Всю ніч були, і сьогодні, і вчора, і позавчора, і будемо і завтра, і сьогодні”, - сказала Галина.

“Я хочу Юлі передати привіт, вона зараз дивиться телебачення, і сказати, що ми її всі любимо, і ми не боїмося, якщо десь хтось нас захоче кинути за грати, зараз, коли за гратами знаходяться такі достойні люди, як Юля і Юра, то для нас це честь”, - каже Тамара.

У БЮТі кажуть, що до столиці їдуть прихильники “біло-сердечної” з регіонів і сподіваються, що всім бажаючим підтримати екс-прем’єрку знайдеться місце на Хрещатику.

“Cподіваємось, що значна кількість і опозиції, і прихильників Тимошенко прибуде до Києва, ми працюємо в режимі і супроводі суду, як працювали, і відповідно, акції протесту, яка буде відбуватися базово тут, будемо виходити із ситуації кількісних параметрів, уже скажімо, наших відносин з правоохоронцями”, - каже віце-спікер Верховної Ради, БЮТ Микола Томенко.

Окрім того, сьогодні вирішуватиметься питання про скликання позачергової сесії парламенту. Заступник голови Верховної Ради наголосив, що наразі для цього є 105 із потрібних 150 голосів нардепів.