“Якщо нас будуть чоловіки бити, так ганебно себе вести, а потім приносити квіти і говорити все ок. Я вважаю, що цей чоловік має просто подати у відставку”, - каже народний депутат України Ірина Геращенко.

Сам Петро Мельник складати депутатські повноваження не збирається. Каже, діяв у межах закону і намагався забезпечити нормальну роботу дільниці. Лише визнає, що робив це "незграбно".

“Хотів разом з Іриною Геращенко покинути залу і вийти разом з дільничної комісії. Ну, це вийшло досить не зовсім коректно. За це я вибачився. Думаю, що я міг би подарувати букет квітів, і взяти Ірину на руки, і разом з нею вийти із дільниці - це було б набагато красивіше”, - каже народний депутат України Петро Мельник.

У "некрасивих" обухівських подіях Ірина Геращенко просить розібратися Генпрокуратуру, а також саму фракцію Партії регіонів. Її лідер Олександр Єфремов так і не відповів на запитання, чи застосовуватимуть до Мельника санкції. У середу конфлікт розгляне регламентний комітет Верховної Ради.

“Є відеофакт, ми звернулися до них з листом, щоб дали письмове пояснення. Ми заслухаємо це, і винесемо на загал засобам масової інформації наше рішення”, - каже голова регламентного комітету Верховної Ради Володимир Макеєнко.

Нагадаємо, Петро Мельник намагався силоміць вивести Ірину Геращенко з виборчої дільниці в Обухові. Пізніше регіонал заявив, що вибачиться тільки після того, як Геращенко попросить пробачення в нього за словесні образи.