Переселенці з Донбасу переконані, їм навмисно створюють умови, нестерпні для життя. Та коли академія нібито розірвала договір оренди із власником приміщення, переселенці стали нікому не потрібні.

Шестимісячний Данилко народився у столиці. Його мама ще вагітною втекла від війни з Донеччини. Їх прихистили під Києвом. Та нині родина може залишитися – без даху над головою. В гуртожитку мешкає близько сорока переселенців. Влітку вони зробили ремонт і їм дозволили жити безкоштовно та безстроково.

У ванній кімнаті є все: патріотичні двері, душ, пральна машина, бойлер. Тут нові стіни, стеля та підлога. Цей ремонт переселенці зробили самі, але за гроші, які зібрали волонтери. Та попри це біженцям погрожують відключити воду, світло та опалення.

Читайте також: У Києві збільшується кількість квартирних пограбувань

Євген підробляє на будівництві. Каже, грошей вистачає лише на їжу та проїзд. Оренда квартири сім’ї – не по кишені. Та за комуналку в гуртожитку платити готові. Утім, скаржаться, власник та орендар домовлятися з ними не хочуть.

Помічник ректора каже, що нічого вдіяти не може, бо гуртожиток не є власністю академії. Приміщення належало екс-ректору Петру Мельнику. Потім він продав його своєму сину Максиму. Родичі між собою уклали договір.

Нині ж нове керівництво вишу своїх працівників переселило і домовленість розірвало. Каже, переселенці – проблема не його, а держави. Усі питання їм радить вирішувати із власником гуртожитку та місцевою владою.