Про це повідомило управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної Прокуратури України.

"У ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом організації та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді України за законопроекти, спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, Генеральною прокуратурою України 26.02.2015 повідомлено про підозру колишньому народному депутату України та секретарю Лічильної комісії Верховної Ради України у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України", — йдеться у повідомленні ГПУ.

Як додали у Генпрокуратурі, Печерський районний суд у вівторок, 10 березня, обрав запобіжний захід щодо Гордієнка у вигляді тримання під вартою.

Зазначений народний депутат був секретарем Лічильної комісії Верховної Ради України та спільно з іншими членами підписав протокол лічильної комісії, яким фактично надали статус офіційного документа цим законам, прийнятим з порушенням процедури.

Як відомо, Генпрокуратура також підозрювала Михайла Чечетова у сприянні ухвалення диктаторських законів 16-го січня.

Нагадаємо, 16 січня 2014 року парламентська більшість за 45 хвилин засідання у Верховній Раді без обговорень, без поправок, без присутності спікера, окрім бюджету на 2014 рік ухвалила законопроекти, які значно звужують права громадян України.