Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури Ураїни.

Обумовлено це тим, що окремі особи на теперішній час займають керівні посади в полку міліції громадської безпеки особливого призначення ГУМВС України в місті Києві (колишній "Беркут"), а один з них взагалі очолив даний підрозділ,
— вказано у повідомлені.

Таким чином, у прокуратури є достатньо підстав вважати, що підозрювані, перебуваючи на своїх посадах, будуть протиправно перешкоджати встановленню об'єктивної істини у кримінальному провадженні.

У Генпрокуратурі також нагадали, що 27 січня цього року ГПУ у кримінальному провадженні за фактом силового розгону 30 листопада 2013 року мітингу на Майдані Незалежності та побиття студентів повідомлено про підозру чотирьом командирам підрозділів полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУМВС України в місті Києві за ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК України (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням фізичного насильства) та за ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством, застосуванням спеціальних засобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями).

Раніше повідомлялося, що чотирьох колишніх беркутівців взяли під домашній арешт.