Працівникам МВС Олександр Турчинов доручив взяти під охорону усіх важливих для проведення голосування будівель.

"Вжити заходів щодо забезпечення хорони протягом виборчого процесу позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року (далі - позачергові вибори) приміщень окружних, дільничних виборчих комісій, органів ведення Державного реєстру виборців, приміщень для голосування з метою недопущення блокування чи захоплення зазначених приміщень, перешкоджання роботі виборчих комісій, насамперед у Донецькій та Луганській областях", – йдеться в указі в.о. президента.

Крім того, Турчинов доручив міліції посилити охорону державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" під час виготовлення на ньому виборчих бюлетенів.

Забезпечити разом з іншими заінтересованими державними органами, органами місцевого самоврядування максимальне сприяння офіційним спостерігачам від іноземних держав, міжнародних організацій у здійсненні ними повноважень під час проведення позачергових виборів, у тому числі своєчасне реагування на звернення щодо загроз їх особистій безпеці, – йдеться у частині звернення одночасно до МВС та СБУ.

Читайте також: 27 ОВК ще не створили дільничні виборчі комісії, — Магера

Крім того, Служба безпеки окремо повинна виявляти і попереджати прояви тероризму під час проведення виборів.

"Забезпечити недопущення під час ведення передвиборної агітації поширення у будь-якій формі закликів до ліквідації незалежності України, зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підриву її безпеки, незаконного захоплення державної влади, пропаганди війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової та релігійної ворожнечі", – також розпорядився Турчинов.

До слова, дані дослідження Соціологічної групи "Рейтинг" показують, що станом на кінець квітня 2014 року 51% українців однозначно вирішив взяти участь у виборі президента України.