“Мітинг багатолюдний... Але що лякає це слово інвестор, яке всі вживають... Інвестор це приватизація завтра. Лише страхові, бюджетні та меценатські гроші”, написав у Facebook нардеп Олександр Бригинець.

Як повідомляє РБК-Україна, мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київська рада створить комісію з розслідування фактів і причин пожежі в "Жовтні".

Пропозиція створити спеціальну комісію з розслідування фактів і обставин, причин пожежі кінотеатру "Жовтень" ми зможемо підтримати на сесії Київради. Ми зможемо створити таку комісію,
сказав він.

"Ми пропонуємо депутатам Київради звернутися до МВС, Генеральної прокуратурі України, щоб ситуація з "Жовтнем", причини пожежі кінотеатру, всі причетні, винні, були встановлені і понесли покарання", додав Кличко.

Нагадаємо, 29 жовтня ввечері у столиці зайнялася будівля кінотеатру "Жовтень": вогонь обійняв дах будівлі, майже зі всіх вікон ішов дим. Пізно вночі співробітники ДСНС зуміли погасити пожежу, яка під час показу фільму спалахнула у столичному кінотеатрі "Жовтень".

Київський міський голова заявив, що кінотеатр "Жовтень" повинен залишитися у комунальній власності та належати громаді столиці.

За даними КМДА, збитки від пожежі в кінотеатрі "Жовтень", яка сталася ввечері 29 жовтня, орієнтовно становлять 7 млн гривень.

Фото: Олександр Бригинець