Лише коли влада змінилася, то виконавча гілка, зокрема й прем’єр Яценюк кивав на Верховну Раду - вони вони заважають реформам. Зараз в нас вже зникає ілюзія про політичну волю нового керівництва і в особі прем’єра і в особі президента, - сказав Рибачук.

За його словами, проводять лише ті реформи, які не зачіпають інтереси великого бізнесу. Але для того, щоб були зміни, треба щоденно доносити цю інформацію людям та чинити тиск на парламентаризм.

Саакашвілі зробив одну цінну річ – він десовітизував уряд. В Україні залишилась стара система. В нас дуже добре продумана колективна безвідповідальність в уряді, - сказав експерт.

За його словами, раніше МВФ давали Україні гроші – від нас просто відкуповувались.

Нам давали певну кількість грошей – чудово розуміючи, що ці гроші ми просто проїмо або вкрадемо. Але Брюссель це влаштовувало, бо нас не планували робити частиною свого клубу. Зараз же в Брюсселі реально намагаються допомогти Україні інтегрувалось. Відповідно змінюється і технічна допомога та рівень контролю, - заявив співзасновник "Чесно".

Він наголосив, сьогодні в Україні вкрай необхідна судова реформа, адже вона безпосередньо торкається кожного українці.

Окрім того, без досовітизації уряду, без зміни системи урядування - реформи не підуть. Доки влада бере для себе і проїдає таку кількість коштів, про які ми можемо тільки мріяти – змін не буде, - сказав Рибачук.