Про це повідомляє прес-служба прокуратури Західного регіону Україниз нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

"14 липня 2014 року Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області засудив до 4-х років позбавлення волі колишнього командира однієї з військових частин Шепетівського гарнізону за скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 411 КК України (замах на знищення 8 одиниць протитанкових ракетних комплексів "Метис" та "Фагот")",— йдеться у повідомленні ГПУ.

Як повідомив Рівненський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України Ростислав Пошивак, вказаний військовослужбовець, достовірно знаючи про наявність у військовій частині штучно створених надлишків озброєння, бажаючи приховати їх від перевіряючих та уникнути відповідальності, наказав підлеглим втопити у пожежній водоймі 8 високоточних протитанкових ракетних комплексів "Метис" та "Фагот" вартістю 50-80 тисяч гривень кожен.

До слова, Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження стосовно працівника центрального апарату Служби безпеки України, якого затримали під час отримання хабара у розмірі 17 тисяч доларів.