У прикордонній службі нині працює понад 200 представниць чарівної статі. У пропускному пункті переконані, перша особа, яка зустрічає іноземців, має бути елегантною, ввічливою і красивою, аби створити позитивний імідж країні.

"Після рук стиліста, звичайно, який працює багато років, який знає свою професію, знає, що йому потрібно робити, нам ще потрібно вчитись і вчитись", - зізнається інспектор прикордонної служби Олеся Короначук.

"Бачити приємного прикордонника, з посмішкою на обличчі, у гарному одязі, прикордонника, який якісно робить своє завдання, виконує свої функції - це приємно. Це ті звичайні речі, з якими людина хоче зустрічатись, перетинаючи кордон", - вважає начальник окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" Сергій Мул.

Перші зміни у зовнішньому вигляді інспекторів, схоже, подіяли на роботу прикордонної служби і пасажирів.

"Ввічливо, дуже оперативно, дуже сподобалось, дуже, я от думаю, що ми будемо готові до Євро", - каже пасажир аеропорту Бориспіль Володимир.

Під час Євро-2012, аеропорт Бориспіль орієнтовно щогодини прийматиме понад 4 тисячі пасажирів. Нині повітряні ворота перетинає майже 2 тисячі гостей на годину.