Також об’єднання заявляє про вимогу відсторонення від виконання обов’язків слідчого Говінського і допит його як підозрюваного. Серед вимог — негайна відставка глави МВС Віталія Захарченка.

МВС зухвало кваліфікувало напад на Андрія Іллєнка та Сидора Кізіна як банальне хуліганство. Десяток нападників, які очікували активістів неподалік ТВМ №4 Шевченківського райвідділу міліції, розташованого в центрі столиці, і які напали на них буквально в ста метрах від відділку, вочевидь, мали мету покалічити або навіть їх убити. Про це свідчить те, що удари наносилися в голову, зокрема в скроні. І лише випадкові перехожі зупинили це звіряче побиття, але аж ніяк не міліціонери з райвідділку, які були поряд,
— йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті ВО "Свободи".

Окрім того, у документі йде мова про начебто організований характер цього замаху і участь у ньому міліціонерів, про що свідчить те, що "лише слідчому Говінському, який напередодні викликав Андрія Іллєнка на допит, було відоме місце, а також час початку та завершення допиту".

"Тому головна підозра щодо організації замаху на життя активістів "Майдану" падає саме на нього", — додають у заяві.

Нагадаємо, у Києві побили народного депутата, свободівця Андрія Іллєнка та його адвоката Сидіра Кізіна. На чоловіків напали біля Шевченківського райвідділу міліції, коли ті виходили після допиту.

Кізіну в 17-й лікарні у відділенні політравми зашили рвану рану правої щоки (5см). Андрієві Іллєнку діагностують струс мозку і численні забої. Обстеження продовжують.