"За жорстокість і вбивства владі доведеться відповідати — це лише питання часу. Форма залежатиме від толерантності суспільства. В одних країнах саджають за ґрати, в інших — розстрілюють без суду", — сказав він в інтерв'ю "Газеті по-українськи"

Депутат також вважає, що ввести в Україні надзвичайний стан буде легко.

"Але дуже важко втримати. Надзвичайний стан — це, зокрема, комендантська година, патрулювання міліції та внутрішніх військ. Дехто на Майдані чекає запровадження надзвичайного стану. Найактивніші кажуть: нехай мусора походять по вулицях вночі, то в нас хоч зброя з'явиться. Бо наша міліція ні битися не вміє, ні стріляти. Тисячі одиниць зброї буде вкрадено. Було багато диктаторів, які думали, що правитимуть вічно. Тим, хто зараз так хоче, треба подивитися історію: хтось у в'язниці, когось розстріляли, когось — тягали по вулиці", — наголосив Гриценко.

Нагадаємо, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко вважає, що немає змісту вести переговори з владою. Також він переконаний, що позачергова сесія призначена на 28 січня – це просто затягування часу.