Судять за субординацією. Першим колишнього голову служби Сергія Бочковського. Прокуратура повернула клопотання про взяття підозрюваного у розкраданні державних коштів під варту.

Прокурори просять два місяці арешту. З можливістю викупу. Волю підсудного оцінили в один мільйон і 182 тисячі гривень. Суддя - погоджується. Сьогодні доказів проти нього назбирали більше, ніж учора. Підлеглі Бочковського, які дали свідчення слідчим, заявили, що їхній шеф був ще й здирником і вимагав від них хабарів.

Слідчі та прокуратура порушили декілька нових кримінальних проваджень які зареєстровані за заявами службових осіб органів міністерства надзвичайних ситуацій. рішенням суду не задоволений. Вважаю що були всі підстави обрати інший запобіжний захід, вважаю що розмір шкоди слідчим теж не підтверджений, тому плани на сьогоднішній день, якщо не будуть змінені мого клієнта - оскаржувати цю ухвалу до аппеляційного суду,
— каже адвокат Бочковського.

Адвокат називає справу замовною. Переконує – домашнього арешту було б достатньо. Втім прокурори непохитні. Вважають, що на волі Бочковський зможе тиснути на свідків або знищити документи, які можуть бути доказами у справі.

А от справа зі Стоєцьким ледве не перетворилася на комедію. Адвокати подали клопотання, щоб підозрюваного відпустили. Адже минуло більше 72 годин з моменту його затримання. Суд погодився. Зі Стоєцького зняли наручники і він навіть устиг поспілкуватися з журналістами під час перерви у засіданні.

По своїм функціям я до бюджетних коштів абсолютно ніякого відношення не маю. Я мав відношення до координаційного штабу до переселення людей. Я цим напрямком займався. І я вчора тільки дізнався шо ми заможна сім'я і маємо закордонні компанії і закордонні рахунки,
— прокоментував він.

Однак відразу ж знову повернувся до судової зали. Вердикт суддів був для Стоєцького невтішним. Точно такий же, як і його шефові – два місяці за гратами або застава: ні на копійку не менша. На точно таких же умовах він сів в Автозак і поїхав в Лукянівське СІЗО.

Ми заперечували це все. Вважаємо, що доказів немає і Василь Федорович теж каже, що те що йому інкременують, він не вчиняв. Пакет документів, які в нього знайшли в кабінеті, він не знає яким чином там опинився. І що стосуєтсбтсья вимагання – "я його не вчиняв",
— пояснює адвокат Стоєцького.

Нагадаємо, Голову ДСНС та його заступника затримали прямо на засіданні уряду. Звинувачують їх у розтраті державних коштів під час закупівлі палива. Нібито закуповували бензин через офшорну компанію.