Про це вона сказала у коментарі "Радіо Свобода".

"Якщо буде від неї лист до Президента з проханням про помилування, це дасть підстави президенту України внести до Верховної Ради пропозицію, щоб якось врегулювати це законодавчо", наголосила вона.

"Так само, як Луценко був уласкавлений, Президент проявив милосердя до нього, це станеться колись і з Тимошенко. Але це не може бути результатом якихось погроз, шантажу, тиску на президента, якихось умов для президента, ні. Це має бути акт доброї волі тоді, коли на це прийде час", - сказала Герман.

Екс-радник Януковича схвально оцінила польський досвід щодо перерви у відбуванні покарання, поки засуджений лікується. Однак, за її словами, на сьогодні в Україні немає для цього правових підстав, хоч напрацювання такої законодавчої бази – справа нетривала.

Герман зауважила, що Президент міг би звернутися до Верховної Ради з такою ініціативою.

"Єдине, чого я не розумію: як це – Тимошенко "дала згоду" на лікування. Кому вона дала згоду? Собі?" – додала депутат.

На її думку, вийшовши на свободу, Тимошенко має високі шанси повернутися до політичного життя, як це зробив свого часу Юрій Луценко.

Нагадаємо, Олександр Єфремов вважає, що наразі немає жодних юридичних підстав для помилування Юлії Тимошенко. Так він прокоментував звернення Арсенія Яценюка, який попросив лідера фракції регіоналів підтримати клопотання щодо помилування.