”Мені здається, це такий собі рай на землі. Але, на щастя, небагато людей знають про його існування”, - каже менеджер ресторану Carmanе Анжела Мартінс.

Carmanе працює вже близько 15-ти років. Нині це один з найвідоміших ресторанів Португалії. Хорошу славу заклад завоював своїми простими, але смачними місцевими стравами. Тож у чому секрет шеф-кухаря?

”На мою думку, потрібно використовувати природні інгредієнти землі та моря. Нічого складного. Трохи оливкової олії, води, солі, коріандру, цибулі помідорів. Якомога більше якісних продуктів з Португалії”, - каже Карлос Мартінс.

Однією з фірмових страв ресторану є катаплана. Її готують з мідій та морського чорта - без сумніву смакує по-домашньому. Готувати страву нескладно - цибулю, перець та помідори потрібно перекласти мідіями та рибою.

”Ми готуємо катаплану у спеціальній посудині. На дно завжди потрібно класти дві мідії. Так нічого не підгорить”, - каже шеф-кухар.

Зверху кухар кладе кілька креветок, сіль, коріандр та томатну пасту. Тоді ставить посудину на газову плиту. Страва готується 15 хвилин. Серед відвідувачів Carmanе чимало відомих людей. Свого часу тут обідав король Іспанії Хуан-Карлос

”Це був чудовий вечір. Пересічні відвідувачі могли побачити у моєму домі короля. Усі нервувалися. Але Хуан-Карлос оглянув довкола і сказав - все нормально, я пообідаю тут. Я такий же, як і інші люди в цьому ресторані. Це було фантастично. Я ніколи не забуду цього моменту”, - каже Карлос Мартінс.

Але, якщо вам не пощастить побачити на Ільї ду фару короля, не розчаровуйтеся. Адже тут завжди можна помилуватися чудовими краєвидами.