• укр
  • рус
Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
vkontakte @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Дивись онлайн онлайн
укр
Для можливості перегляду онлайну потрібно встановити Adobe Flash

Сучасні традиції М. Л. Шустова

Для можливості перегляду онлайну потрібно встановити Adobe Flash

Коньяк – найблагородніший спиртний напій. Жоден інший алкогольний продукт не може похвалитися такою вишуканістю й аристократичністю. Його історія почалася ще в 17 столітті.

В ті часи вино зберігалося недовго і швидко псувалося. Проблему вирішили завдяки дистиляції – процесу розділення води та спирту. Так вдалося отримати новий 30-градусний напій, який назвали "брендівайном".

Аби покращити якість цього напою, француз Делакруа Морон спробував перегнати його вдруге. Кажуть, ця ідея прийшла йому уві сні. І результат вразив майстра. Напій набув чистого та приємного смаку. Збільшився і вміст алкоголю. Тепер це був уже справжній 60-градусний коньячний спирт.

Залишився крок, аби напій став справжнім коньяком. Допомогла в цьому війна. Своїм потужним флотом Англія заблокувала Францію з моря. Економіка країни зупинилася. Сотні торгових кораблів із вантажем залишились у портах. І поки країни з'ясовували відносини, майбутній коньяк подвійного перегону стояв у трюмах та насичувався ароматами дубових бочок.

Після відкриття процесу витримки напій почав упевнено завойовувати світ. З'явилися перші коньячні доми, а разом з ними і перші королі коньячної справи.

Саме так – "королями коньяків" назвали компанію "Шустов", яка досягла небачених результатів у виробництві цього напою. Аби вивідати тонкощі справи, сім'я Шустових навіть відправила одного з синів у легендарну французьку провінцію Коньяк.

Упевнені в якості свого продукту, Шустови вирішили позмагатися на престижному коньячному конкурсі в Парижі. У сліпій дегустації журі одноголосно присудила їхньому коньяку гран-прі. За перемогу компанія отримали право писати на етикетках слово "коньяк".

Читайте також: Майстри. Роберт Гонсалвес – канадський майстер ілюзій

Сьогодні від Шустових на заводі залишилася класична технологія, вірність традиціям та любов до своєї справи. Ознайомитися з історією династії та мистецтвом виробництва напою можна в Одесі. У старовинних підвалах коньячного заводу працює єдиний в Україні Музей коньячної справи Шустова.

Тут представлені постійні експозиції на тему винокуріння, виробництва бочок та витримки коньячних спиртів. У музеї можна продегустувати фірмові напої. А також спробувати себе в ролі майстра погребу – Метр де Ше. Змішуючи коньяки різного віку, аромату й смаку відвідувачі мають нагоду створити власну, ідеальну суміш.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

powered by lun.ua
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО 24 Радіо 24
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2015, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук