У поточному році вартість кошику зросла на 27% і в середньому складе 569 гривень, про це повідомив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

40% вартості всієї корзини становили м’ясні вироби, а ще 22% – вино. У 2016 році кошик коштував 449 гривень, а в 2017 – вже 569 гривень,
– відзначив Дорошенко.

Читайте також: Великодні крашанки: 9 цікавих ідей для фарбування натуральними барвниками (Інфографіка)

До "контрольного" кошику поклали кілограм домашньої буженини та ковбаси, дві пляшки вина "Кагор" українського та молдовського виробництва, паску вагою 0,5 кілограма, 200 грамів вершкового масла, 500 грамів твердого сиру, 250 грамів хріну, кілограм солі, десять курячих яєць та пачку церковних свічок.

Дорошенко відзначив, що у порівняні з минулим роком, не подорожчали лише церковні свічки, а найбільше подорожчав хрін.