Як повідомляє “Радіо Свобода”, учасники груп, які називають себе “Козацька сотня” і “Перша націоналістична сотня”, кажуть, що повернуться до КМДА, якщо протягом 45-ти хвилин Генеральний прокурор Віктор Пшонка не оголосить про повну реабілітацію всіх активістів, які перебувають під домашнім арештом.

“Українська правда” пише, що вхід всередину охороняють сотні Самооборони Майдану, аби “не допустити мародерства всередині будівлі”.

Окрім того, до КМДА підійшов “свободівець” Андрій Іллєнко, який пояснює людям, що будівлю звільнено заради того, щоб влада відпустила заручників.

"Зараз є реальний шанс відпустити людей. Але ми не йдемо на повідку у влади. Якщо протягом кількох годин не будуть закриті усі кримінальні справи, ми зайдемо назад у будівлю", - заявив він.

Люди відреагували на заяву Іллєнка схвально.

Нагадаємо, адмінбудівлю Київради та КМДА на вулиці Хрещатик у Києві передали керівництву Київської міської державної адміністрації. Окрім того, на забарикадованій раніше вулиці Грушевського у Києві відновився рух транспорту. Поки що авто рухаються однією смугою.

Нардеп від "Батьківщини" Арсен Аваков повідомив, що станом на ранок 16 лютого опозиція виконала умови, необхідні для звільнення від відповідальності активістів масових акцій.

Голова КМДА Володимир Макеєнко надіслав Міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку та Генпрокурору Віктору Пшонці звернення, в яких повідомляє про звільнення активістами КМДА та вулиці Грушевського.