Про це він сказав учора під час зустрічі з військовими Першої оперативної бригади Національної Гвардії, 9-м та 23-м батальйонами територіальної оборони, військовослужбовцями Державної прикордонної служби, передає прес-служба глави держави.

Президент вважає, що зміні тактики і стратегії сприятиме розширення співпраці з НАТО.

Порошенко сподівається, що всім сторонам, які підписали “мирний протокол” у Мінську, вдасться забезпечити режим припинення вогню. Водночас він зауважив, що військовослужбовці мають бути готовими до захисту.

Нас це не повинно розслабляти. Ми добре знаємо свого ворога, і ціну його словам. У мене немає ілюзій щодо нашого супротивника, але є надія,
- сказав він.

Порошенко також констатував, що в цілому, режим припинення вогню дотримується, за винятком інцидентів у Донецьку та Маріуполі.

За словами Президента, якщо є разові обстріли з боку терористів, то українські військові не відкривають вогонь їм у відповідь. Та якщо є спроби штурму, то дозволяється відкривати вогонь у відповідь.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко повідомив, що Україна домовилася про постачання сучасної зброї з низкою країн-членів НАТО.