Левін детально описав події ночі на 11 січня (з 16:00), коли він прибув до суду висвітлювати оголошення вироку, що було його редакційним завданням і журналістським обов'язком.

Приблизно о 19:00 співробітники спецпідрозділу "Беркут" почали силове розблокування виїзду з суду з метою забезпечити вільний проїзд автозаку із засудженими. Між міліцією та мітингувальниками сталося зіткнення і бійка. Після проїзду автозаку міліція почала відступати вглиб вулиці Мельниченка, а мітингувальники йшли за нею. Я фіксував те, що відбувається за допомогою фотокамери Nikon D800, об'єктива Nikon 24 mm t 2,8 і спалаху Canon Speedlight 580 EXII,
— вказує у своїх свідченнях фотокор.

Тоді, додає він, міліція стала контратакувати мітингувальників, використовуючи гумові кийки та металеві щити. Він, у свою чергу, фіксувати усе, що відбувається, перебуваючи на відстані 5-10 метрів.

"Після атаки "Беркута", мітингувальники почали тікати, "Беркут" їх наздоганяв і бив. Продовжуючи фіксувати фотокамерою, я теж рухався назад — у бік мітингувальників, і опинився серед співробітників міліції. Свідком нижче зазначених подій був фотокореспондент видання "Цензор.НЕТ" Олексій Чернишов, який також постраждав від рук та спецзасобів міліції", — пише журналіст.

У якийсь момент на мене напав один співробітник "Беркута" і почав бити кийком в область ніг. Я прокричав: "Я — журналіст". До нього приєдналися ще два або три співробітника "Беркута" і також били мене гумовими кийками та ногами в області ніг і тулуба. Я прокричав ще кілька разів "Я — журналіст". На що отримав відповідь в нецензурній формі: "Нас це не хвилює". Черезприблизно хвилину побиття припинилося і я продовжив рухатися в напрямку "від міліції", продовжуючи фотографувати те, як "Беркут" б'є людей, яких наздогнав. Це побачив один з співробітник "Беркута" і завдав точного удару гумовим кийком по моїй камері. Внаслідок цього удару пошкоджений і втратив працездатність спалах Canon Speedlight 580 EXII. Внаслідок ударів співробітниками "Беркута" мені нанесені тілесні ушкодження в області ніг,
— пише у документі фотожурналіст.

Тоді Левін звернувся за меддопомогою до "швидкої" (бригада 116, підстанція 16), від госпіталізації відмовився. Упізнати «беркутівців», додає журналіст, він не зможе, бо «вони були одягнені в однакову форму, без індивідуальних пізнавальних знаків , а на обличчях були маски".

Відтак, за заявою Левіна, "Беркут" завдав йому тілесні ушкодження, матеріальні збитки, розмір яких наразі не встановлено, і перешкоджав журналістській діяльності (стаття 171 ККУ). Заяву прийняв черговий оперуповноважений, майор Лях Н.В.

Нагадаємо, Києво-Святошинський суд Київської області засудив Ігоря Мосійчука, Володимира Шпару та Сергія Бевза до 6 років позбавлення волі. Так званих "васильківських терористів" визнали винними в намірі скоїти вибух пам'ятника Леніну в Борисполі під час святкування Дня незалежності в 2011 році.

Після винесення вироку розпочалися сутички активістів із "Беркутом". Бійка спалахнула після того, як люди заблокували виїзд, щоб автозаки із засудженими не могли виїхати. Внаслідок сутичок активістів із "Беркутом" постраждали і протестувальники, і журналісти.

5 активістів потрапили до лікарні після сутичок з "беркутівцями".