Міський голова Дмитро Карнаух пояснив, що за договором, який підписав ще попередній мер Андрій Харитонов, фірма отримала 0,7 га в оренду на 45 років під обслуговування споруд і будівництво рекреаційного комплексу.

Ділянка входить у межі території санаторію. Зауважимо, у 2007 році площу лікувального закладу вирішили зменшити вдвічі. І хоча суд визнав таке рішення незаконним, договори про оренду не скасували.

Крім того, екс-мер Алупки Харитонов з землевпорядником і архітектором міста були засуджені за незаконне розпорядження землями санаторію. Проте мера звільнили за амністією.

Як з’ясували журналісти, ТОВ "Консул-Україна" у червні минулого року змінило засновників. Основна частка статутного фонду належить ТОВ "Інвестиційна компанія "Спорт-тур", яке, через ланцюжок засновників, афілійоване з одним із засновників відомої Міжнародної адвокатської компанії "Бі-Ай-Ем" Олександром Мошинським.

А от вона створювалася у середині 90-х так званою "київською сімкою" бізнесменів. До "сімки" належить: Віктор Медведчук, брати Суркіси, Валентин Згурський, Богдан Губський, Юрій Лях, Олександр Мошинський та інші.

Зауважимо, неподалік санаторію розташована дача Медведчука. Вона побудована на місці знесених корпусів протитуберкульозного санаторію імені Баранова, завдяки оптимізації здравниць міжвідомчою комісією на чолі з віце-прем'єром Дмитром Табачником.

До слова, з 2013 року в Україні діє нова система державної реєстрації прав не нерухомість: усю інформацію про земельні ділянки та розміщену на них нерухомість вноситимуть у новий електронний реєстр.