Втім, кордони “Беркуту” мітингувальників відтіснили.

“Як можна направити дітей на людей, які захищали нас, я не можу. Як вони можуть отак робити, як вони кинули людей - влада називається”, - каже дружина чорнобильця Любов.

Чорнобильці - проти законопроекту. Ним влада пропонує закріпити за урядом право у ручному режимі позбавляти пільг чорнобильців та ще 16 категорій пільговиків. На закиди провладної партії, мовляв, акція зовсім не чорнобильців - мітингувальники показують посвідчення ліквідаторів.

Чорнобильці вимагали зустрічі зі спікером парламенту. Однак Володимир Литвин на відверту розмову із народом - не наважився. Натомість, пішов обговорювати проблеми ліквідаторів із їхніми представниками. Три години розмов - і спікер дав обіцянку.

“Не знятий повністю з розгляду, він, начебто, не стоїть на порядку денному, як нас запевнив голова Верховної Ради, але нікому не заважає витягнути його в якийсь момент і швиденько проголосувати друге і третє читання”, - каже голова Харківського союзу чорнобильців Петро Прокопенко.

Втім, обіцянки Литвина чорнобильцям замало. У середу зранку вони підуть під Кабмін. Мітингувальники розраховують - Президент, що бере участь у розширеному засіданні, їх почує.

“Плануємо безстрокову акцію, але тут все залежить від дій уряду. Тут хто у родичів, хто - у знайомих, хто буде знімати житло, хто як”, - сказав чорнобилець Валерій Плахотнік.

До мітингу під Кабміном готуються і правоохоронці. Й заявляють - організатори штурму будуть покарані.

“Може бути порушення кримінальної справи, тому зараз всі ці випадки - злам паркана і порушення громадського порядку - вони фіксуються групами документування” – сказав речник київської міліції Володимир Поліщук.

Буде ще гарячіше. Масштабнішу акцію чорнобильці обіцяють 3 листопада, коли до Києва відстоювати права приїдуть ще й афганці.