Про це в коментарі LB.ua повідомила його адвокат Юлія Плетньова.

"Ввечері ми прибули до Головного слідчого управління ГПУ на Борисоглібській. О 17.20 його затримали. О 17.30 - вручили підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою ст. 110 КК - "вчинення умисних дій представником влади, які виражалися в публічних закликах до зміни меж території України і порушення порядку, встановленого Конституцією України". За цією статтею можливе позбавлення волі строком до 5 років", - сказала Плетньова.

За її словами, йдеться про події 7 лютого у Харкові, де Добкін брав участь у круглому столі. І нібито саме тоді він сказав щось, що послужило підставою для переслідування.

"Рішення про затримання приймав суддя Кравець, мотивуючи це в постанові, він вказав, що Добкін нібито ховається від органів досудового слідства. Однак це неправда, Михайло Маркович тільки сьогодні дізнався про порушення щодо його кримінального провадження по даній статті. Більш того, ще 7 березня він написав заяву до прокуратури Харківської області, в якій вказав, що із засобів масової інформації йому стало відомо про якесь кримінальне провадження проти нього. Тому він просить повідомити йому, чи так це, і якщо так, то до якого представнику органів досудового розслідування йому необхідно з'явиться для виконання слідчих дій", - розповіла захисник.

Плетньова додала, що Добкін сам з'явився до Генпрокуратури.

"Сьогодні Добкін сам з'явився до Генпрокуратури, на запрошення - в ​​телефонному режимі - начальника СБУ в Харківській області", - підкреслила адвокат.

Однак вона не змогла пояснити, чому СБУ викликає в ГПУ. "Так, подзвонив начальник обласної СБУ, повідомив, що викликають до Генпрокуратури. Ми сіли в машину, приїхали в Київ".

Плетньова також додала, що час засідання з обрання запобіжного заходу для Добкіна поки не відомо. Вона назвала переслідування свого клієнта "політичною історією".

7 березня Служба безпеки України винесла екс-губернатору Харківщини Михайлові Добкіну офіційне застереження про неприпустимість злочину.