Була сформульована мета: ми повинні усунути узурпаторів від влади і не допустити узурпації влади надалі. Це означає, що є перелік узурпаторів (президент, прем'єр-міністр, олігархічні клани і т.д.), але головне тут недопущення подальшої узурпації шляхом створення цивільних механізмів, створення механізмів прямого народовладдя і реформи та розвитку місцевого самоврядування, - розповів модератор засідання Дмитро Капранов, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Майдан бачить шлях розвитку України знизу, не по наказу, а з ініціативи зниз , щоб кожен громадянин своїм серцем, своїми діями зміцнював державу, а не виконував накази державного апарату бити людей, красти гроші, носити відкати.

Капранов наголосив, що форум віддав перевагу системі горизонтальної координації Майданів по Україні.

Ми вирішили, що для цього, насамперед, повинна бути створена і впроваджена система горизонтальної координації Майданів. Ми вирішили не створювати надбудов, вертикальних офіційних, бюрократичних структур, - пояснив він.

Капранов наголосив також, що резолюція також містить конкретні рекомендації з координації, організації громадянської освіти, інформаційного та культурного обміну між Євромайданами, їхнього матеріального та фінансового забезпечення, в основі якої повинна лежати децентралізація, відкритість і прозорість.

"Радіо Свобода" повідомляє в свою чергу, що після дврох днів перебування на форумі в Харкові активісти з інших міст почали залишати Харків.

Учасники форуму Євромайданів, який два дні тривав у Харкові, організовано залишили місце біля пам’ятника Ярославу Мудрому, де проводили свій мітинг в оточенні прихильників Партії регіонів і працівників бюджетних організацій, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні вдень нардеп від "Свободи" Ігор Швайка повідомив про замінування у Харкові храму, де зібрались учасники форуму Євромайданів.