Доктор Пі, так назвали Слюсарчука після того, як він встановив рекорд із запам’ятовування числа Пі. Колись він журналістам радо демонстрував свої над здібності, по пам’яті відтворював тексти будь-якої сторінки багатотомника. Тепер надмірна увага журналістів його дратує.

Воно й не дивно, саме журналісти Львівської газети "Експрес" викрили шахрайство Андрія Слюсарчука. Провели розслідування і з’ясували, що лікар не лікував, а калічив людей, а 2 дипломи про медичну освіту фальшивка.

Втім вивести на чисту воду псевдолікаря, кажуть автори розслідування, було не так просто. У його фаховості впевнений навіть міністр освіти Дмитро Табачник. Головний освітянин скерував листа до львівської прокуратури, у якому стверджує, що "Слюсарчук навчався у медичному унiверситетi в Росії з 1985 до 1991 року". Такий висновок, як зазначено у листi, зробив міністр на пiдставi архiвної довiдки. Втім, її достовірність міністерство не перевiрило, певні журналісти.

"Ми з’ясували, чи дійсно міністр Табачник підписав такого листа. Міносвіти це підтвердило, архівна довідка про яку, пише міністр, не містить відповідних реквізитів документу завірена неналежною печаткою, інформація, що міститься у цій підробці спростовується оригінальною довідкою російського державного інституту імені Пирогова, яку журналісти "Експресу" передали міліції", - каже журналістка газети "Експрес" Світлана Мартинець.

Більш того, атестаційна комісія, головою якої був Дмитро Табачник минулого року присвоїла Андрієві Слюсарчуку вчене звання професора кафедри нейрохірургії. І це попри те, що диплома про медичну освіту у псевдогенія не було. Це підтверджує і ще один свідок.

З 1985 до 90 року Слюсарчук вчився у Червоноградському ПТУ за фахом швачка. Тож не міг у цей же час навчатися на стаціонарі у Російському медінституті.

"Я його особисто бачив в училищі, він ходив по училищі в білому халаті. Начебто навчався, якщо це можна так назвати", - каже старший майстер Червоноградського ВПУ-11 В'ячеслав Швидкий.

А ось у цьому будинку культури у Новояворівську наприкінці 80 -початку 90 Слюсарчук проводив сеанси зцілення.

"У нас зал вміщає 730 місць, в залі на один сеанс збиралося більше 1000 осіб. Це щось було неймовірне. Люди вірили. Було довкола нього кілька осіб, які все за нього робили, все за нього вирішували, займалися фінансовими питаннями, займалися організаційними. Він був такий собі інструмент для маніпуляції", - розповіла директор палацу культури "Кристал" (у 90-их) Наталія Коваль.

Свого часу люди вимагали у місцевого головного лікаря відкрити кабінет для генія. Втім медик не повірила у надможливості Слюсарчука і вирішила перевірити його документи про освіту. Той приніс копію диплому Вінницького медичного інституту.

"Я написала заяву в прокуратуру зробити запит в вінницький інститут і отримати відповідь: дійсно він навчався там чи ні. Через деякий час мені принесли відповідь. У відповіді було написано, що такий громадянин у вінницькому інституті не вчився", - каже головний лікар Новояворівської лікарні (1990-2003) Ольга Гудзь.

"Коли я у нього запитав, Андрій Тихонович, чому на ваших афішах було написано кандидат медичних наук, лікар в 21 рік. От його відповідь: а хто б пішов до мене на сеанс якби я написав, що я просто лікар, то моя бізнесменівська фішка", - каже лікар Тарас Фіало.

Нагадаємо, проти Андрія Слюсарчука порушили 2 кримінальні справи. Його звинувачують у шахрайстві та підробці документів. Доктору Пі загрожує до 8 років тюрми.