"Зараз він офіційно перебуває у розшуку, в цілому за постановою слідчого", — сказав генеральний прокурор України Пшонка журналістам у четвер, 13 жовтня.

Він підкреслив, що у Мельниченка була підписка про невиїзд, але зафіксовано два порушення ним підписки про невиїзд. Було прийнято рішення про доставку до слідчого, але екс-майор не з’явився.

Відповідаючи на питання про те, в якому саме розшуку перебуває Мельниченко, Пшонка сказав: "Він знаходиться в розшуку за постановою слідчого".

"Що таке міжнародний розшук? Що таке Інтерпол — це термінологія для розшуку. І ви знаєте, що він може бути в розшуку в Україні, країнах СНД, у міжнародному. Але це вже так би мовити, оперативно-наслідковий підхід", — підкреслив генпрокурор.

Як раніше повідомлялось, на початку жовтня деякі ЗМІ опублікували інформацію, що Мельниченко перебуває в міждержавному розшуку. Однак у МВС повідомили, що не зверталися в Інтерпол з проханням про розшук екс-майора. Адвокати Мельниченка також не мають інформації про його місцезнаходження, але раніше заявили, що, за їх даними, їх підзахисному загрожує небезпека.

29 липня 2011 року Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва від 23 червня 2011 року, яким той відмінив постанову екс-генпрокурора України Святослава Піскуна від 1 березня 2005 року, який закрив кримінальну справу проти Мельниченка.

Кримінальну справу проти нього було порушено за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень та використання підроблених документів.