Про це він сказав в ефірі телеканалу "Київ".

"Всіма бюджетними коштами розпоряджається київська громада, а її волю висловлює Київрада, і рішення на засіданні (Київради) є обов'язковими для виконання...", - пояснив він.

"Ще до 17:00 ми були впевнені, що змушені проводити засідання завтра, але після цього я поїхав до прем'єр-міністра (Миколи Азарова), щоб остаточно визначитися з коштами (для виплати зарплат бюджетникам) і схемою їхнього перерахування", - продовжив Голубченко

За його словами, Азаров провів невеликі збори, де ухвалили рішення про спеціальний розгляд на засіданні уряду в середу цього питання, й через розпорядження Кабінету Міністрів знайти рішення без проведення засідання Київради.

Голубченко повідомив, що після цієї наради він звернувся до секретаря Київради Галини Гереги і попросив скасувати рішення про проведення засідання Київради у вівторок, 24 грудня.

Однак він не уточнив, було скасовано засідання чи воно все-таки відбудеться.

Голубченко також сказав, що Кабмін, без проведення засідання Київради, ухвалив рішення надати до 38-40 млн. гривень для виплати зарплат працівникам комунального підприємства "Київпастранс".

Він також зазначив, що в київської влади з'явилася можливість виплатити й за листопад, і за грудень надбавку вчителям і лікарям у повному обсязі.

"Сам факт виплати полягає в тому, коли на рахунок Києва перерахують кошти", - сказав Голубченко.

Перший заступник голови надіється, що на засіданні у прем'єр-міністра на початку наступного року буде розглянуто бюджет Києва, і він буде збалансований.

"Збалансований - з погляду надходжень і витрат. Плюс, на жаль, борги 2013 року переходять на 2014 рік. І такі борги, у зв'язку з невиконанням бюджету, існують", - сказав Голубченко.

Нагадаємо, Галина Герега терміново скликала на завтра засідання Київради.