Літаючий скейтборд

Американський стартап Hendo представив перший у світі функціональний ховерборд. Як відомо, на такому транспортному засобі пересувався головний герой кінофільму "Назад в майбутнє 2" 1989 року.

Літаючий скейтборд від Hendo летить на висоті всього 2,5 см. Щоправда, поверхня має бути гладкою і, що важливо, металевою. Адже суть розробки — у магнітному полі, яке створюють чотири двигуни на дошці.

Американці обіцяють збудувати цілі парки для покупців ховербодрів. Вбудованої батареї, до слова, вистачає на 7 хвилин польоту.

Стартап вже зібрав на ресурсі Kickstarter необхідні $250 000 для запуску серійного виробництва. Перші ринкові моделі ховерборда обіцяють показати через рік. Однак, вже зараз Hendo пропонує покататись на першому прототипі 5 хвилин — за $100.

Розумний екран блокування

Компанія Microsoft розробила багатофункціональний екран блокування для Android. Програма під назвою Next Lock Screen надає швидкий доступ до важливих функцій і додатків смартфону.

Приміром, події з календаря, пропущені дзвінки, SMS та листи — усе відображається у вигляді стрічки. Зайти у відповідну програму чи передзвонити можна просто змахнувши повідомлення вправо.

Також Next виводить п'ять програм, якими власник смартфону користується найчастіше. А при розгортанні блоку — ще 10 додатків і 5 системних завдань, зокрема обертання екрана, Wi-Fi, Bluetooth, ліхтарик та будильник.

Крім того, усі програмки автоматично групуються у три категорії — дім, робота і в дорозі. Фонова заставка також може самостійно змінюватися. Втім, варто зазначити — якщо на телефоні увімкнений рідний захисний екран, то розблоковувати апарат доведеться двічі.

Картонний стіл

Новозеландський винахідник розробив стіл, який можна завжди носити з собою. Новинка під назвою Refold складається із простого картону товщиною 7 мм.

Родзинка -— у конструкції. Стіл можна скласти і розкласти всього за кілька хвилин, при цьому він може витримувати вагу людини. У складеному стані Refold має зручну ручку для перенесення.

Винахідник наголошує — такий стіл може знадобитися у найрізноманітніших ситуаціях. Зокрема, можна оперативно перенести свій робочий простір на вулицю і працювати на свіжому повітрі. За свій картонний стіл новозеландець просить чимало — 160 доларів.