iPhone 6 в Україні

З 31 жовтня українці зможуть придбати iPhone 6 за ціною від 12 500 гривень, iPhone 6 Plus обійдеться на 2 000 дорожче. За ці гроші будуть доступні смартфони з 16-ма гігабайтами пам'яті.

iPhone 6 обладнаний дисплеєм Retina HD діагоналлю 4,7 дюйма, а iPhone 6 Plus – екраном на 5,5 дюйма. Усередині алюмінієвого корпусу – новий 64-бітний процесор Apple A8 з 2-ма ядрам, гігабайт "оперативки" і 16, 64 або 128 "гіг" вбудованої пам'яті залежно від модифікації.

Також iPhone 6 отримав 8-мегапіксельну камеру iSight, доопрацьований сканер відбитків пальців Touch ID і чип NFC. Крім того, смартфони мають втричі швидші адаптери Wi-Fi, потужні батареї, гіроскопи, компаси, акселерометри і навіть барометри. Обидві моделі працюють під управлінням операційної системи iOS 8.

Роботизована рука

Шведські інженери створили роботизовану руку, якою можна керувати силою думки. Штучна кінцівка вживляється у кістку пацієнта і кріпиться до його м'язів та нервів.

Першим і поки що єдиним піддослідним став водій вантажівки - він втратив руку десятиліття тому. На початку цього року йому хірургічним способом встановили протез, і сьогодні чоловік впевнено виконує повсякденні завдання обома руками – самостійно розпаковує їжу, зав'язує шнурівки на взутті, користується робочим обладнанням тощо.

Науковці вже працюють над вдосконаленою версією протеза, який зможе передавати сигнали у зворотньому напрямку – до мозку. Це дозволить людині з ампутованою кінцівкою знову відчути свої пальці та дотики.

Екран з туману

Новітня розробка під назвою Leia Display System складається з 3-ох компонентів: рамки-парогенератора, проектора і системи управління жестами з низкою датчиків.

Технологія створена, передусім, для рекламних цілей. Зокрема, її можна використовувати для різноманітних презентацій, автомобільних прем'єр, показів мод, відеоігор тощо. Новинка є високоточною – можна навіть писати і малювати у повітрі.

Leia Display System доступна у 2-х версіях. Перша LDS S-95 – менша, 95х65 сантиметрів, витрачає 400 мл води на годину. Інша – LDS X-300, має розміри 3х2,5 м і потребує до 4 л води на годину.