Як тільки увійдете на територію, перед Вами відкриється вид на величезний пагорб. На ньому, ніби велетнями хаотично розкидані кам'яні плити. Дослідники стверджують - цьому храму під відкритим небом понад 3000 років.

У Кам'яній могилі є понад 80 гротів і печер. В більшості з них до наших днів збереглися тисячі наскельних малюнків і символів. Хронологія петрогліфів охоплює величезний період від епохи пізнього палеоліту до середньовіччя. Щоправда, печер на території комплексу може бути значно більше - чимало з них досі засипані піском.

Ані в самій “Кам'яній могилі”, ані поруч археологи не знайшли залишків поселень, які можна пов'язати з пам'яткою. Тому науковці дійшли висновку, що “Кам'яну могилу” використовували виключно в культових цілях, як святилище.

Відомо, що територію Запорізької області в різні часи населяли десятки народів: кіммерійці, скіфи, сармати, гуни, готи, хазари, половці. Один народ змінював інший, але “Кам’яна могила” залишалася храмовим центром, де племена і народи проводили свої богослужіння.

З Києва до селища міського типу Мирне - 640 км, з Донецька - 270. Зі Львова потрібно подолати близько 1100 км, з Одеси - 450.

Подорож зі столиці оптимально розпочинати з траси до “Борисполя”, потім повернути на Золотоношу, далі Кременчук, Запоріжжя та Мелітополь. Траса задовільної якості, тож шлях з Києва подолаєте за 7-8 годин.

На дорогу з Києва та назад повноприводний та потужний Subaru Forester з автоматичної трансмісією витратив близько 110 літрів бензину Pulls від АЗК ОККО.

Про харчування та проживання радимо подбати у Мелітополі, це найближче велике місто. Тут великий вибір кафе, ресторанів та готелів. Вартість проживання у готелях від 100-150 грн за номер. Середній чек у кафе - від 50 грн за особу.

Мандруйте рідною країною разом з ОККО та Subaru Ukraine. І відкривайте для себе унікальні куточки України.