“Ми маємо всього на даний період десь до 500 випадків захворювання, якщо ми дійдемо з такою кількістю, яка зареєстрована протягом листопада і грудня цього року”, - каже перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко.

Найбільше хворих у Західній Україні. В Івано-Франківській області на даний час зафіксували 155 випадків, у Львові - майже сотню. Більшість хворих на кір - це підлітки 14-17 років, які не зробили повторне щеплення.

“Дійсно, дитячі інфекційні хвороби пройшли, скажімо так, в підлітковий і дорослий вік. Але, якщо діти отримали дворазове щеплення до 18 років, вони не повинні захворіти протягом всього життя”, - сказала лікар-імунолог дитячої клінічної лікарні Ольга Костенко.

Лікарі зазначають, спалах захворювання на кір спровокувала й загальна антивакцинаційна кампанія, що розпочалася після смерті від щеплення хлопчика в Краматорську.

Епідемії не буде. Незважаючи на різке зростання кількості захворюваних на кір, ситуація не критична,кажуть у МОЗі. Вакцини достатньо, а її якість не викликає сумнівів, зазначають лікарі.